Ben jij klaar voor een volgende stap?

NLP Coaching & Therapie

✔️ Heb jij last van onzekerheid?

✔️ Ben je perfectionistisch?

✔️ Wil je je gevoel van eigenwaarde verbeteren?

✔️ Heb je last van stress en burn-out klachten?

✔️ Ben je het contact met jezelf kwijtgeraakt?

✔️ Wil je lekkerder in je vel zitten?

Als je jezelf in een of meerdere van deze vragen herkent en je bent op deze pagina terecht gekomen dan ga ik ervan uit dat je op zoek bent naar een oplossing. Dat is goed nieuws!

Er zit nu wat tussen jou en wat je graag wilt in jouw leven. Tot nu toe is het je nog niet gelukt om daar overheen te komen. Het is dan nuttig om hulp in te schakelen.

De hulp van een coach bijvoorbeeld.

Mijn naam is Richard Post en ik ben een NLP coach-therapeut. Ik specialiseer mij in de hierboven genoemde onderwerpen.

Gelukkig zijn coaching en therapie gemeengoed geworden, net zoiets als een bezoek aan de sportschool of de kapper. Je mentale en emotionele gezondheid zijn net zo belangrijk. Laat het leven niet aan je voorbij gaan en ontdek wat coaching of therapie ook voor jou kan betekenen!

Mijn praktijk aan huis is gevestigd in Benthuizen, pal naast Zoetermeer. Online sessies zijn ook mogelijk.

Wil je eens kennismaken? Boek dan een gratis en vrijblijvend InzichtGesprek met mij.

Lees anders gerust nog even door om een beter beeld en gevoel te krijgen van hoe ik je kan helpen met waar jij mee worstelt.

Richard

Richard JB Post
Richard JB Post

Wees jezelf

Overwin je onzekerheid

Leer omgaan met je stress

Werk aan je perfectionisme

Bereik je doelen

Kom los van waarin je vastzit

NIEUW! NLP Practitioner opleiding

Begin 2025 begin ik met een nieuwe NLP Practitioner groep in Den Haag. Wil jij ook de kracht van NLP leren en zelf ervaren? Klik hieronder voor alle informatie.

Onzekerheid, stress, een laag gevoel van eigenwaarde, perfectionisme, het gevoel niet in contact te staan met jezelf: allemaal zaken die heel vervelend zijn en gelukkig ook heel goed te verbeteren.

Weet dat je niet de enige bent die last heeft van een of meerdere van deze uitdagingen. Dit zijn trouwens hele natuurlijke reacties op disbalans in ons leven.

Toch zijn dit soort gevoelens en dynamieken heel vervelend en kunnen ze een gelukkig en betekenisvol leven in de weg zitten.

Coaching of therapie als oplossing

Dit soort patronen gaan niet vanzelf weg. Het vraagt allereerst de wil om te veranderen. Ben jij het waard om een beter leven voor jezelf te creëren?

Een effectieve manier om hieraan te gaan werken is om een coach of therapeut in te schakelen. Een coach/therapeut kan samen met jou inventariseren waar je nu staat, waar je graag heen wilt in je leven en wat daarvoor nodig is of in de weg staat. Vervlogens begeleidt een coach/therapeut jou in dit proces.

Ik doe dat vooral met NLP (neuro-linguïstisch programmeren). Dit is een oplossingsgerichte methodiek die heel praktisch is en bewezen effectief. Daarnaast ben ik als counsellor ook geschoold in persoonsgerichte therapie, wat inhoud dat ik jou als mens met potentie zie, niet als klacht of een diagnose.

Veiligheid

Het feit dat je dit nu leest is in ieder geval een goed teken. Een deel in jou erkent dat er wat mag veranderen in je leven, dat je zo niet langer wilt doorgaan.

Tegelijk is het mischien wel spannend. In Engels zegt men “better the devil you know”. Als mens zijn we geneigd om ons vast te houden aan het bekende, ook al pakt dat negatief uit. De angst voor het onbekende neemt dan de overhand.

Je gevoel van veiligheid is daarom mijn topprioriteit. Ik doe dat vanuit ‘Sponsorship’. Bij sponsorship gaat het om het volgende:

 • Jij bent belangrijk.
 • Jij wordt gezien en gehoord.
 • Jij bent welkom.
 • Jij hebt iets belangrijks om toe te voegen aan het leven.
 • Jij bent van waarde.

Grondhouding

Mijn grondhouding:

 • Ieder mens is waardevol, gewoon omdat je bestaat.
 • Ieder mens heeft recht op een gelukkig en waardevol leven.
 • Er is niks mis met je.

Daarnaast zijn respect en acceptatie ook belangrijke kernwaarden van mij.

Mijn ervaring leert dat dit belangrijke voorwaarden zijn om anderen te kunnen helpen om zich open en kwetsbaar op te stellen zodat werkelijke verandering mogelijk is.

Kennismaken

Heb je het gevoel of het idee dat ik jou zou kunnen helpen? Boek dan een gratis en vrijblijvend InzichtGesprek met mij. Dat kunnen we kennismaken en bespreken waar je tegenaan loopt. We kunnen dan samen ontdekken of er een goede match is. Dat is namelijk de basis van ieder succesvol traject.

Coaching setting met twee fauteuils met kussens, een tafeltje er tussen met daarop o.a. twee kopjes thee

Praktische zaken

Stap 1: Je boekt een gratis InzichtGesprek

Boek een vrijblijvend InzichtGesprek van 30 minuten. We bespreken je hulpvraag en kijken of we een klik hebben.

Stap 2: Starten met coaching of therapie

Na het gesprek bepaal je of je met mij wilt starten.

Stap 3: Je boekt je eerste afspraak

Afspraken zijn mogelijk in mijn praktijk in Benthuizen (bij Zoetermeer) of online.

Duur van het traject:

Het aantal sessies hangt af van je hulpvraag en verschilt per persoon. Jij bepaalt het tempo.

Investering:

 • InzichtGesprek: gratis
 • Coaching sessie (1 uur): €100,- + €21,- BTW

Betaling:

Betaling gaat makkelijk en snel door middel van een betaalverzoek na iedere sessie. Facturatie voor bedrijven is ook mogelijk.

Verplaatsen afspraak:

Tot 3 uur van tevoren kun je kosteloos je afspraak verzetten.

Richard JB Post

gecertificeerd Coach-Counselor & NLP Trainer

Mijn naam is Richard Post. Al van jongs af aan gedreven door de wens om anderen te helpen, is werken met mensen de rode draad door mijn carrière geworden. Met een passie voor zelfontwikkeling gun ik iedereen een gelukkig en vervuld leven. Als NLP coach-therapeut en trainer ben ik er voor jou.

Mijn fascinatie voor de mens

Zelf ben ik al bijna 20 jaar bezig met persoonlijke ontwikkeling. De mens fascineert mij. De vraag ‘Waarom doet iemand wat hij/zij doet?’ heeft mij gemotiveerd om naar antwoorden te zoeken. Zo kwam ik bij toeval NLP tegen. Dat was voor mij een openbaring en langzaam maar zeker kreeg ik steeds meer antwoorden op mijn vragen over mens zijn.

Expertise

NLP vormt de basis van mijn werk, aangevuld met kennis en vaardigheden uit persoonsgerichte therapie, mindfulness, systeemtheorie, traumaverwerking en de rol van het lichaam bij psychische klachten. Er zijn steeds nieuwe ontwikkelingen in mijn vakgebied en dat boeit mij enorm, dus daarom blijf ik steeds leren.

Mijn visie op coaching/therapie

Het vinden van zingeving is voor mij de sleutel tot een gelukkig en vervuld leven. Ik begeleid je hierin graag met jouw groeiproces, vanuit het idee van ‘sponsorship’: de mogelijkheden in jou zien en je hierin ondersteunen. Ik bied ruimte voor wat er is, zonder oordeel. Samen gaan we op reis om te ontdekken wat er belangrijk voor jou is en hoe je de obstakels op jouw pad kunt helen en overwinnen.

Mijn kracht

Vanuit rust en veiligheid en met hart, intuïtie, gevoeligheid, kennis en levenservaring begeleid ik je bij levensvragen. Ik ben nuchter en pragmatisch, maar sta tegelijkertijd open voor het mystieke in het leven.

Mijn missie

Via coaching, therapie en trainingen help ik mensen de weg terug naar zichzelf te vinden. Die zoektocht ga ik graag met je aan als jij daar klaar voor bent.

Mijn certificeringen:

 • NLP Practitioner & Master-Practitioner

 • NLP Trainer

 • NLP Gezondheidscoach

 • Academisch Coach-Counselor

 • Natuur- en Wandelcoach

 • Mindfulness en Zelfcompassie

 • Relational Presence

Neem contact op

Ben je klaar om de volgende stap te zetten in jouw ontwikkeling? Boek gerust een gratis InzichtGesprek met mij om te bespreken wat ik voor jou kan betekenen.

Lees hier mijn persoonlijk verhaal →

Wat anderen zeggen

Richard is heel vaardig in het afstemmen op zijn cliënten en kan je daarom op een heel persoonlijke manier coachen. Hij heeft genoeg ervaring om echt te begrijpen wat er nodig is... en helpt je dat te vinden!

Edith Eeltink

Richard is een bijzonder, vriendelijke en geduldige man die goed bekwaam is als coach. Ik ontmoette hem op een moment dat ik ongelukkig was met een aantal dingen aan mezelf en niet in staat was om een manier te vinden om ze te veranderen. Richard heeft me geholpen het eerste stuk te ontgrendelen en sindsdien heb ik zoveel kunnen veranderen.

Wendy Frost

Ik omschrijf Richard als een rustig persoon die mij de ruimte gaf en de mogelijkheid om mezelf te kunnen ontwikkelen.

Het was werken aan jezelf en soms ook hard werken. Momenten van bewustwording en inzichten volgde elkaar op. Het herkennen van je eigen processen en valkuilen. Als je vast liep in bepaalde processen werd daar de tijd voor genomen om te kijken wat je nodig had om verder te komen.

Ik voelde me vertrouwd en kon mezelf zijn, doordat ik een fijne begeleiding had van Richard.

Marianne Mettler

Dank je wel Richard dat je me begeleid hebt om mijzelf te her-ontdekken. Dank je wel ook voor alle hulpmiddelen die je me aangereikt hebt om met meer zelf regie verder te gaan op het pad van mijn leven. Ik wil iedereen aanbevelen om zich open te stellen voor de op de persoon gerichte aanpak van Richard Post.

Jeanet Vermeulen

Contact maken

Boek een gratis InzichtGesprek en laten we kijken of we kunnen samenwerken